Legdominikaner

800 år under den hellige Dominikus' hvite banner

Mine dokumenter

with 2 comments

Lengre dokumenter vil jeg søke å legge ut i et format som tillater nedlasting og utskrift her: http://www.scribd.com/JordanusOP

Dokumenter som hittil er lagt ut:

1. The Rule of the Lay Fraternities of St. Dominic (1987), with General Declarations (1987 and 2007). Originaltekster på latin eller italiensk, og tilhørende offisielle oversettelser til engelsk. Selve Regelen ble godkjent av Kongregasjonen for Institutter for konsekrert liv og Selskaper for apostolisk liv den 15. januar 1987, og promulgert av Ordensmagisteren for Prekebrødrenes Orden den 28. januar 1987. 21 sider.

2. Pie XII: Discours aux membres du IIe Congrès international du Tiers Ordre de Saint-Dominique. Originaltekst på fransk og en oversettelse til engelsk. 8 sider.

3. Ordo Receptionis et Professionis in Fraternitatibus S. Dominici (1999). Den latinske tekst for ritualene for opptagelse og løfteavleggelse hos legdominikanerne. Godkjent av Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen den 29. april 1998, og promulgert av Ordensmagisteren for Prekebrødrenes Orden den 25. mars 1999. 57 sider.

4. Lettre encyclique du Rme P. M. S. GILLET, 79e Maître Général de l’Ordre de S. Dominique, aux Tertiaires séculiers. Rundskriv til dominikanske tertiærer, datert 7. mars 1933. Fransk tekst. 7 sider.

Written by Jan Frederik

30.12.2009 kl. 20:03

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. http://dominicanhistory.blogspot.com/

  hva med en link også til denne og de dominikanske podcaster som er på itunes?

  Rune Norheim

  02.05.2010 at 09:38

  • Lenkelisten er med vilje gjort minimalistisk, idet mer enn 7-9 blir uoversiktlig. En av lenkene – «Andre tertiærer» – går til min bokmerkedatabase på http://delicious.com/zdislava og dermed videre til en mengde andre steder som har med legdominikanere (leg-tertiærer) eller dominikanske sekularprester (preste-tertiærer) å gjøre rundt omkring i verden. Utfordringen er at det nå finnes tusenvis av hjemmesider og blogger for allehånde dominikanske organisasjonsnivåer, klostre, fraterniteter, grupper, kongregasjoner, prosjekter, interesser og personer. Derfor har jeg valgt å begrense meg til «min» gren av ordenen, noe som sannelig er utfordrende nok:-)

   Men en egen side med liste over dominikanske podcaster… har du funnet mange? Det kunne kanskje vært noe. Eventuelt sette opp / samle noe via IceRocket for å gjøre det tilgjengelig for f.eks. iTunes som en «kanal» fremfor enkeltstående sendinger.

   Har ikke tenkt spesielt på iPod / iPhone etc. utover det at jeg har sørget for å velge en blogg-plattform (WordPress) som har støtte for tilpasset visning på mobil plattform.

   Jordanus

   03.05.2010 at 07:57


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: